Wil je graag op de hoogte blijven van HappyMine? Zet via onderstaande knop notificaties aan, dan krijg je een melding bij nieuwtjes en updates over HappyMine.

Menu

Commands & uitleg

Op deze pagina leggen wij jou alle commando's uit die je kan gebruiken in de server. Mis je een commando of heb je iets anders te vertellen? Dan kan je dat doorgeven via ons contactformulier op onze contactpagina.
Legenda:
[tekst]=  Vereist(tekst)=  Optioneel|=  Of

Globaal

Globale commando's zijn commando's die je in elke server uitvoeren.

/hub

Ga naar de hub.

/server [server]

Ga naar een andere server zoals Survival of Creative. Als je alleen /list doet, verschijnt er een lijst van beschikbare servers met het aantal spelers die zich in die server bevinden.

/msg [naam] [bericht] /tell [naam] [bericht]

Stuur een privébericht naar een andere speler.

/r [bericht]

Reageer op het laatste privébericht dat je hebt ontvangen.

/report [speler] [reden]

Heeft iemand de regels overtreden? Rapporteer hem of haar via dit command.

/list

Krijg een lijst met wie er in welke server zit.

/help /? /commands

Krijg een berichtje met een link om naar deze commands pagina te gaan.

/rules /regels

Krijg een berichtje met een link om naar de regels te gaan.

/map /dynmap

Krijg een berichtje met een link om naar de dynmap te gaan.

Survival

Survival in HappyMine is net wat anders dan in een singleplayer wereld, je kan bijvoorbeeld met je vrienden je eigen stad maken, ook kan je een eigen winkeltje maken waar je je eigen spullen kan verkopen. Met dat verdiende geld kan je onder andere in de server shops de benodige materialen kopen. Je kan natuurlijk ook gewoon ouderwets survivallen.
Elke speler in HappyMine kan voten, op 3 verschillende websites. "Waarom zou je dat doen?,, hoor ik je denken. Nou, voten is belangrijk voor ons, HappyMine, omdat wij daardoor hoger in serverlijsten komen waardoor wij meer (nieuwe) spelers kunnen uitnodigen.
Echter is voten niet alleen handig en belangrijk voor ons, maar het is ook nog leuk voor elke speler, want door te voten krijg je automatisch per vote (stem) een aantal VotePoints. Deze points kan je vervolgens gebruiken door in survival je eigen hoofd te kopen, claimblocks te kopen, in-game geld te kopen (wat je overigens kan besteden in de servershops) of door een totem of undying te kopen.

/vote

Er verschijnt een link naar de votepagina op de website en je krijgt je Votepoints te zien, hier kun je klikken naar alle 3 de vote-websites.

/voteshop

Hier kan je je Votepoints uitgeven aan onder andere claimblocks, geld of andere leuke cosmetica. Je krijgt ook hier je Votepoints te zien.

/tpa [speler]

Stuur een verzoek om naar iemand te teleporteren.

/tpahere [speler]

Stuur een verzoek om iemand naar jou te teleporteren.

/tpaccept /tpyes

Accepteer het laatst ontvangen teleporteerverzoek.

/tpdeny /tpno

Weiger het laatst ontvangen teleporteerverzoek.

/back

Ga terug naar je laatste locatie. Tip: als je dood bent gegaan in Survival, werkt /back ook om terug te keren naar de plek waar je bent doodgegaan, handig om je spullen terug te krijgen.

/sethome (naam)

Zet een home op je huidige locatie. Als speler kan je 3 homes neerzetten. Als je een rank hebt gekocht kan je deze upgraden tot 20 homes. Zet er een naam achter voor meer dan 1 home.

/home (naam)

Teleporteer naar je home. Zet de naam er achter voor een specifieke home, dit is vooral nodig bij meerdere homes.

/homes

Krijg een lijst te zien van al je homes.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt!/delhome (naam)

Verwijder je home. Zet de naam er achter voor een specifieke home.

/shop

Opent het shopmenu. Meer informatie in het tabje Shops.

/balance /money

Krijg te zien hoeveel in-game geld je hebt.

/pay [speler] [bedrag]

Geef geld aan iemand anders.

/pvp

Schakel PvP voor jezelf uit of aan, je moet 10 seconden stil staan na het uitschakelen.

In HappyMine survival gebruiken wij Lands, dit is een plugin die het toelaat om samen met je beste vrienden een grote stad of land te vormen. Deze steden kan je uitbreiden door lands te claimen met claimblocks, die je kan krijgen door ze in de Voteshop te kopen met je Votepoints.
Een tip is de toetsencombinatie F3 + G in te drukken voordat je gaat claimen, zo kan je de chunckborders zien. Een 2e tip is het gebruiken van de dynmap, klik op het rechter zij menu op je naam, zo kan je precies zijn waar het handig is om te claimen.
Lands geeft eigenaren en admins van je stad ook de mogelijkheid om talloze veranderingen door te voeren in je land, zoals het tegengaan van mob spawning, of uitzetten dat spelers deuren in je land kunnen openen. Wil je bijvoorbeeld een mob spawner maken, dan kan je in het commando het keywoord ‘here’ toevoegen, dit zorgt ervoor dat de veranderingen die je maakt, niet globaal zijn (dus voor je hele land), maar alleen voor de chunck waar je nu op staat. Let op: een eigen mob spawner (Donator Shop) spawnt mobs ook als mob spawning uitstaat in je stad!

Stad beheren

/lands create [stadsnaam]

Maak een stad aan met je eigen naam, je claimt automatisch de chunk waar je momenteel op staat (als deze beschikbaar is).

/lands menu (stadsnaam)

Beheer de instellingen, rollen, en overige land instellingen als mob spawning.

/lands menu here

Beheer bovenstaande instellingen maar dan voor 1 chunk, hiermee kun je bijvoorbeeld bouw plots maken in je land of een mob spawner maken voor die chunk.

/lands map

Krijg in de chat een overzicht van de geclaimde chunks in je stad. Dit is beter en overzichtelijker te zien op onze dynmap. Via /lands view kan je de randen zien via particles.

/lands edit [land]

Beheer een andere stad, hiermee kun je een speler trusten voor deze stad.

/lands rename [nieuwe naam]

Verander de stadsnaam.

/lands setspawn

Stel de huidige locatie in als de spawn van je stad.

/lands spawn (stadsnaam)

Teleporteer naar de spawn van je stad, voeg een stadsnaam toe om naar de spawn van iemand anders te gaan.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt! /lands delete [stadsnaam]

Verwijder je eigen stad, LET OP! Je claimblocks krijg je momenteel nog niet terug. Je stad wordt hiermee helemaal verwijderd en de geclaimede chuncks zijn dan toegangkelijk voor anderen.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt! /lands unclaim

Unclaim de chunk waar je op staat, LET OP! Je claimblocks krijg je momenteel nog niet terug.

Stadsleden beheren

/lands trust [speler] (here)

Voeg een speler toe aan je stad, de desbetreffende speler moet dit wel accepteren.

/lands untrust

Verwijder een speler van je stad.

/lands setrole [speler] [role] (here)

Verander de rol van een speler in je stad. Je hebt de keuze uit Visitor, Member of Admin. Klik hier om de verschillende rollen de bekijken.

 • Visitor

  Bij deze rol zit de speler niet in de stad, maar hoort er wel bij.
 • Member

  Bij deze rol zit de speler wel in de stad. Echter heeft hij geen bevoegdgeden en valt hij onder het regelement van de stad.
 • Admin

  Bij deze rol zit de speler wel echt in de stad, en heeft ook administratorrechten. Wat wil zeggen dat hij bevoegd is om bijvoorbeeld land te claimen.

/lands accept [stadsnaam]

Accepteer een invite om in een stad te gaan.

/lands deny [stadsnaam]

Weiger een invite om in een stad te gaan.

/lands leave (stadsnaam)

Verlaat een chunk, voer stad in om de hele stad te verlaten.

Stadsgeld beheren

/lands deposit [bedrag]

Na een tijdje moet je geld aan je stad geven om verder te claimen.

/lands withdraw [bedrag]

Te veel geld aan je stad gegeven? Een eigenaar van de stad kan dit er af halen met dit commando en dan het bedrag.

/lands balance (stadsnaam)

Bekijk hoeveel geld er op de stadsrekening staat, voer een stadsnaam in om het te zien van een andere stad waar je lid van bent.

/lands top

Krijg een lijst met de 10 rijkste steden te zien.

Overige

/lands info (stadsnaam)

Meer weten over de stad waar je in staat of de stad van iemand anders.

In HappyMine Survival gebruiken wij LWC, dat is een beveiliging tegen andere spelers. Door deze plugin worden o.a. kisten, ovens en droppers automatisch vergrendeld, gelocked. Je kan deze lock opheffen, of bepaalde spelers toelaten op de lock, zie de commando’s hieronder.
We willen je graag als tip meegeven om signs te plaatsen op belangrijke blokken, hiermee voorkom je dat spelers interactie kunnen hebben met dat blok. Een voorbeeld: Je bent in survival ijverig bezig om je ondergrondse base te maken, en hebt daarvoor een level 4 beacon geplaatst met Haste II, maar omdat je nog geen stad (land) hebt geclaimed (meer over Lands), is je grond onbeschermd tegen andere spelers. Steve komt langs, en verandert je Haste II in een jumpboost, waardoor jij minder snel hakt. Als je nou bijvoorbeeld een sign om de beacon plaatst (niet er bovenop), dan ‘claim’ jij dat blok door LWC en is de beacon écht van jou. LWC zorgt ervoor dat jij (met uitzondering van staffleden) als enige interactie kan hebben met de beacon. Tevens beschermt LWC de blokken tegen grieven. Maar een land claimen is zeker aan te raden!

/cmodify [speler]

Geef een speler toegang tot je item, anderen kunnen deze niet slopen, als je een ‘-’ voor de naam zet verwijder je een speler weer. Voeg een ‘@’ voor de spelersnaam om extra toegang te geven (mensen toevoegen etc.)

/cprivate (speler) /lock (speler)

Beveilig je item door dit commando uit te voeren, daarna druk je op de kist of het bord. Voeg een speler toe om gelijk een speler toegang te geven.

/cpublic

Beveilig je item, hetzelfde als bovenstaande maar nu kunnen anderen in in je kisten kijken en items verplaatsen, ze kunnen de kist nu niet slopen of beveiligen omdat deze van jou is.

/cdonation

Beveilig een kist, hetzelfde als bovenstaande maar nu kunnen anderen alleen items in je kist stoppen, deze kunnen ze er niet meer uithalen. Zo kun je een donatiekist maken.

/cpassword [wachtwoord]

Beveilig een item met een wachtwoord, iedereen dit dit wachtwoord. Let op: je item moet eerst ontgrendeld zijn!

/cunlock [wachtwoord]

Als je op een gelockte item klikt en deze is beveiligd met een wachtwoord voer je dit commando uit met hetzelfde wachtwoord, zo kun je voor een redelijke tijd weer in de chest zonder een wachtwoord in te voeren.

/cremove

Verwijder de beveiliging van je item.

/lwc mode persist on | off

Zet dit aan om dezelfde (cmodify, cpassword, cunlock etc.) op meerdere items achter elkaar te zetten zonder het command steeds hoeven in te voeren.

/cinfo

Bekijk de informatie over de beveiliging van je item.

/cflag flag [flag] on | off

Zet een specifieke flag aan of uit, Klik hier om de flags te bekijken

 • magnet

  Zorg dat een item met inventory (kist, hopper etc.) items die eromheen liggen automatisch oppakken en in de kist doen.
 • redstone

  Zet redstone gebruik op een item aan of uit, zet deze aan als je bijvoorbeeld een automatisch sorteringssysteem gebruikt.
 • autoclose

  Zet deze op (trap)doors, zo gaat deze na openen automatisch dicht zodat mobs niet binnen kunnen lopen.
 • allowexplosion

  Zorg dat je items kunnen exploderen, dit heeft vrij weinig nut en het wordt aangeraden om deze niet aan te passen :)
 • hopper

  Zorg er voor dat je hoppers in je kist kan laten stromen en uit je kist kan halen. Dit staat standaard uit, zorg er weer voor dat je deze aanzet als je een automatisch sorteringssysteem gebruikt.
MCMMO zorgt voor een leuk extraatje in survival. MCMMO is beschikbaar voor iedereen, echter kunnen donators upgrade pakketten kopen met hun Donator Points, waardoor het levelen sneller gaat. Over levelen gesproken, MCMMO werkt met verschillende vaardigheden, ook wel skills genoemd. Denk bijvoorbeeld aan houthakken, minen, vissen, boogschieten en zwaardvechten. In deze skills kan je levelen, wat inhoudt dat je levels omhoog gaan naarmate je bezig bent met deze vaardigheden. Elke skill heeft een op een bepaald aantal levels extra’s, zo kan je op een gegeven moment bijvoorbeeld diamonds krijgen als je je schep gebruikt om dirt weg te halen.
Mocht je nou nog sneller willen levelen, dan raden wij je aan om een MCMMO-party te beginnen met je beste vrienden op de server. Deze parties zorgen dat je individuele leveling geboost wordt als je bij elkaar in de buurt bent, waardoor het alleen maar sneller gaat.
Druk op je rechtermuisknop om de super ability te gebruiken, deze is per skill anders en vereist een andere tool of wapen in je hand.

Skills

/mcstats

Zie je eigen MCMMO statistieken.

/inspect [speler]

Zie de MCMMO statistieken van iemand anders.

/[skill naam]

Krijg meer informatie over een specifieke skill te zien, bijvoorbeeld je level, bijvoorbeeld ‘Mining’. Klik hier om een lijst met skills weer te geven.

 • Acrobatics

  Krijg minder of zelfs geen fall damage.
 • Archery

  Schiet met een bow of crossbow met meer kracht en geef de tegenstander vervelende effecten.
 • Axes

  Sla de tegenstander met een axe met meer kracht, breek armor, geef effecten.
 • Swords

  Sla met een zwaard met meer kracht, laat tegenstanders bloeden waardoor ze sneller dood gaan.
 • Unarmed

  Sla met je hand met steeds meer kracht.
 • Excavation

  Krijg leuke items of zelfs meerdere blokken tijdens het weghakken van blokken als dirt, gravel & sand, ook gaat je super ability steeds langer mee, dus nog sneller hakken!
 • Fishing

  Zorg dat je sneller vist en meer leuke items vangt, en natuurlijk vang je ook meer vis.
 • Herbalism

  Oogst je gewassen sneller en krijg er meer gewassen voor terug.
 • Mining

  Krijg meer ores dan normaal. Gebruik je super ability om heel snel blokken weg te hakken.
 • Woodcutting

  Hak grote bomen in één keer om en krijg ook meer hout. Uiteindelijk kan je zelfs in één slag leaves weghakken met je axe.
 • Repair

  Repareer je items goedkoop door op een iron block te klikken.
 • Salvage

  Gebruik een gold block om je items terug te krijgen van een tool. Handig om je diamonds terug te krijgen van slechte enchants.
 • Smelting

  Krijg meer XP door te smelten in ovens.

/mctop

Krijg een lijst van mensen die het hoogste MCMMO level hebben.

/mcrank

Zie je op welke plek jij staat in het MCMMO scoreboard per skill.

Party beheren

/party create [naam] (wachtwoord)

Maak een party aan met een leuke naam en een optioneel wachtwoord zodat andere jou kunnen joinen zonder daarvoor een invite te sturen.

/party invite [speler]

Invite een speler voor je party.

/party join [speler]

Join bij een party van iemand die jou een invite heeft.

/party disband

Verwijder je party.

/party kick [speler]

Verwijder een speler uit je party.

/party leader [speler]

Maak een andere speler eigenaar van je party.

/party lock /party unlock

Vergrendel/open je party. Dit bepaalt of spelers jouw party kunnen joinen of niet.

/party password [wachtwoord]

Stel een wachtwoord in of verander het wachtwoord van je party.

/party rename [naam]

Verander de naam van je party.

/party accept

Accepteer een party invite.

/party quit

Verlaat je huidige party.

/party info

Krijg meer informatie over je huidige party.

Via het /shop commando kun je naar alle shops teleporteren, hier zie je server shops, maar ook players shops en donator shops, ga met je muis over het item in het menu om meer te weten te komen.
Server- en playershops kun je je in-game geld uitgeven (/balance) of spullen verkopen zodat je in-game geld krijgt.
Door te doneren krijg je Donator Coins (hoeveelheid verschilt per rank), deze coins kan je in de Donator Shops uitgeven aan extra uitbreidingen als /feed, /fix, een jetpack of andere leuke dingen. Meer weten over donaties.

Server shops

Via het commando /shop vind je alle beschikbare shops, je kan hier onder andere teleporteren naar de server shops, dit zijn onder andere bouwblokken, redstone, ores etc. In die shops kun je spullen kopen en verkopen, dit geld gaat / komt van de server af.

Player shops

In een player shop kun je je eigen spullen verkopen of spullen van anderen kopen. Je kan gratis een shop aanvragen bij Thomas__. Je houd deze shop zo lang je spullen verkoopt. Mocht je dit niet doen, dan wordt jouw shop verwijderd, en het marktkraampje wordt ter beschikking gesteld voor andere spelers. Je kan een shop voor jezelf nemen of voor je hele stad. Om items te verkopen plaats je een kist met daarvoor een bord. In de kist doe je het item wat je wilt verkopen. Dit item moet wel overeenkomen met het bord. Op het bord staat het volgende:

Regel 1

(leeglaten)

Regel 2

Aantal items dat je per keer (ver)koopt

Regel 3

Verkopen:B [prijs]Kopen:S [prijs]Kopen & verkopen:B [verkoopprijs] : [koopprijs] S

Regel 4

Het Item ID, deze kan je op 3 manieren invullen:
1.  Zet een '?' neer, vervolgens klik je met het item dat je wilt (ver)kopen op het bord, het id wordt voor je ingevuld.
2.  Doe eerst het item in de kist, daarna vul je een '?' in, hij gebruikt nu het item dat in de kist zit.
3.  Door F3+H tegelijk in te drukken, houd dan je muis over een object in je inventory, dan zie je vervolgens bijvoorbeeld: minecraft:carrot, de tekst ‘minecraft:’ moet je weglaten. Klik hier voor een volledige lijst, kijk vervolgens bij 'Minecraft ID Name'.

Donator shops

Hier kun je extra uitbreidingen kopen als een jetpack, /feed, /lamp, MCMMO upgrades etc. Hier kom je door op de diamant te klikken in het menu bij /shop. Meer weten over donaties.

KitPvP

Ben je klaar om lekker te vechten tegen andere spelers? Deze commando's helpen je op weg!.

/kitpvp

Krijg je stats in de chat te zien.

/votemap (map)

Wil je een andere map spelen? Vote dan op een andere map via dit commando, doe alleen /votemap om een lijst te zien met de beschikbare maps.

Creative

Wil je even nadenken over het design van je ultieme survival base? Of wil je gewoon wat moois bouwen? Dat kan in de creative server, iedereen kan hier plots claimen, met een grootte van 65x65 blokken. Jij bent de baas over wat je bouwt! Het maakt niet uit wat! Staff is wel gerechtigd om bouwwerken of je hele plot te verwijderen, als er rasistische of andere niet gangbare dingen op staan.

/tpa [speler]

Stuur een verzoek om naar iemand te teleporteren.

/tpahere [speler]

Stuur een verzoek om iemand naar jou te teleporteren.

/tpaccept /tpyes

Accepteer het laatste teleporteer verzoek.

/tpdeny /tpno

Weiger het laatste teleporteer verzoek.

/back

Ga terug naar je laatste locatie.

/sethome (naam)

Zet een home op je huidige locatie. Als speler kan je 3 homes neerzetten. Als je een rank hebt gekocht kan je deze upgraden tot 20 homes. Zet er een naam achter voor meer dan 1 home.

/home (naam)

Teleporteer naar je home. Zet de naam er achter voor een specifieke home, dit is vooral nodig bij meerdere homes.

/homes

Krijg een lijst te zien van al je homes.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt!/delhome (naam)

Verwijder je home. Zet de naam er achter voor een specifieke home.

/blocks

Opent een menu om speciale blokken te krijgen.

/banner

Opent een menu om banners te maken.

/color

Opent een menu om leather armor te kleuren.

/nv

Geeft je oneindig night vision, handig voor het bouwen in donkere plekken.

Plots zijn gebieden van 65 bij 65 blokken, en zijn claimable voor spelers. Op het moment dat jij als speler een plot bezit, ben jij eigenaar van het plot, wat betekent dat jij ook de verantwoordelijke bent voor het plot. Eigenaar zijn betekent dat jij toegang hebt tot vele commando's om jouw plot naar wens in te stellen. Spelers hebben standaard 3 plots, donators hebben er meer. Hoeveel ligt aan de rank.

Plot claimen

/plot auto

Claim een willekeurige plot.

/plot claim

Claim de plot waar je op staat.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt!/plot delete

Verwijder de plot waar je op staat. LET OP! Dit verwijderd ook de geplaatste bouwwerken op je plot!

/plot merge (all)

Maak van meerdere eigen plots 1, sta op een plot en kijk richting je andere plot die je wilt linken. Voeg ‘all’ toe om alle plots die je naast elkaar hebt samen te voegen tot 1.

!!Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt!/plot unlink

Split je samengevoegde plots terug in meerdere plots. LET OP! Als je meerdere hebt gelinkt kan het zijn dat bouwwerken verloren gaan!

Spelers toevoegen & verwijderen

/plot add [speler]

Geef een andere speler toegang tot het bouwen in je plot als je online bent en in Creative zit.

/plot trust [speler]

Geef een andere speler toegang tot het bouwen in je plot, ook als je offline bent.

/plot remove [speler]

Geef een andere speler geen toegang meer voor het bouwen in je plot.

/plot deny [speler]

Verwijder de toegang van een andere speler. Niet heel aardig om te doen :)

Plot bewerken

/plot info (id)

Krijg meer informatie over je plot te zien.

/plot flag list

Krijg een lijst met alle mogelijke flags, klik hier voor een volledige lijst.

/plot flag set [flag] [status]

Zet een flag op de plot waar je staat, kies uit één van bovenstaande flags.

/plot flag remove [flag]

Verwijder een flag op de plot waar je staat.

/plot set biome [biome]

Verander de biome van je plot. Voor een lijst van biomes voer het commando in zonder biome.

/plot set alias [naam]

Voeg een naam toe aan je plot, zo kunnen mensen hier bijvoorbeeld makkelijk heen teleporteren en heb je een overzicht voor jezelf.

/plot set home

Zet de home / teleporteer locatie neer van je plot op je huidige positie.

/plot set floor [blok]

Verander de vloer van je plot in een blok.

/plot set wall [blok]

Verander de muur van je plot in een blok

/plot set middle [blok]

Vind het midden van je plot met een blok.

/plot music [disc]

Speel een muziekje af als mensen in je plot komen, voor de gezelligheid!

/plot toggle titles

Haal de titel weg als je in een plot komt.

Teleporteren

/plot home

Ga naar je eigen plot. Voeg een nummer toe om naar je volgende plot te gaan (/plot home 3)

/plot visit [speler, alias, plot nr.]

Teleporteer naar de plot van iemand anders of jezelf. Voeg een nummer toe om naar zijn / haar andere plot te gaan. (/plot visit Goobyfan 2)

/plot list mine

Krijg een lijst met al je eigen plots.

/plot list shared

Krijg een lijst met plots waaraan je bent toegevoegd.

WorldEdit is een handige tool waarmee je snel duizenden blokjes kan plaatsen of weghalen, dit is erg handig als je bijvoorbeeld grote gebouwen of een berg wilt maken. Worldedit kan je krijgen door Thomas__ te vragen.

//wand

Krijg een wooden axe. Hiermee kan je een selectie aangeven.
- Pos1, klik met je linker muisknop op een blok.
- Pos2, klik met je rechter muisknop op een blok.

//pos1

Zet je eerste selectiepunt op de locatie waar je staat.

//pos2

Zet je tweede selectiepunt op de locatie waar je staat.

//set [blok]

Vul je selectie met een specifiek blok.

//replace [blok] [blok]

Vervang een specifiek blok in je selectie met een ander blok.

//undo

Maak een actie ongedaan.

//redo

Zet de ongedane actie weer terug.

//walls [blok]

Omring je selectie met een muur.

//cyl [blok] [straal] (hoogte)

Maak een cirkel.

//hcyl [blok] [straal] (hoogte)

Maak een holle cirkel.

//sphere [blok] [straal]

Maak een bol.

//hsphere [blok] [straal]

Maak een holle bol.

//fixwater [straal]

Vul een stuk met water.

//drain [straal]

Haal een stuk water / lava weg.

//up [aantal]

Ga een aantal blokken omhoog.

//copy

Kopieer je selectie.

//paste (-a)

Plaats je gekopieerde selectie. Optioneel kan je -a toevoegen waardoor er geen lucht mee gekopieerd wordt.

//rotate (aantal graden (0-360))

Roteer je selectie om hem daarna in de juiste positie te kunnen plaatsen.

//br

Krijg brush opties.